Biedrības Kristīgais žēlsirdības centrs labdarības virtuvē visi klātesošie baudīja rudens dāsnumu un produktus no Eiropas atbalsta fonda dāvātajām pakām maznodrošinātajām ģimenēm. Valmieras Tehnikuma pasniedzējas Venerandas Belajas iedrošinātas un biedrības Kristīgais žēlsirdības centrs valdes priekšsēdētājas Gaidas Pevko ielūgtas, virtuvē kopā ar pasniedzēju Venerandu Belaju darbojās arī bērni, cītīgi strādājot, lai visi kopā kā viena liela, draudzīga ģimene pagatavotu garšīgu maltīti.

Meistare Veneranda pastāstīja, ka ēdienu gatavojot vienmēr visiem jābūt labestīgi noskaņotiem un katrs vismazākais darbiņš, piemēram, dārzeņu tīrīšana, jāveic ar mīlestību, lai šo mīlestību, baudot maltīti, sajustu ikviens. Sākumā gatavojām mīklu auzu pārslu cepumiem pēc pasniedzējas Venerandas receptes. It kā vienkārši, bet interesanti. Viss sarežģītai izrādījās pavisam vienkāršs! Drīz visu telpu piepildīja garšīgo cepumu smarža.

Un tad kopdarbs paveica brīnumu no dārzeņiem, zaļumiem un Eiropas atbalsta fonda dāvāto paku makaroniem pagatavojot ļoti garšīgu maltīti- vārītie makaroni sajaukti kopā ar ceptiem un sutinātiem dārzeņiem. Porcijas dekorētas ar zaļumiem! Skaisti, sātīgi un garšīgi! Desertā visus iepriecināja rīsu krēms pārliets ar šokolādi, ogu mērcē. Ļoti garšīgi!

Gaida Pevko pastāstīja, ka šādus pasākumus rīko vienu reizi ceturksnī, lai iemācītu zupas virtuves klientiem pilnvērtīgi izmantot Eiropas paku produktus un, ka Zupas virtuvei izveidojusies laba sadarbība ar Valmieras Tehnikuma pasniedzēju Venerandu Belaju.  Paldies pasniedzējai Venerandai un visiem, kas piedalījās šajā garšīgajā pasākumā! Ar nepacietību gaidīsim nākamo kopīgo tikšanos!

Autors: Anita Martinsone, teksts un foto

2016. gada 27. septembra publikācija laikrakstā "Liesma"

Komentāri pie foto-
Pasniedzējas Venerandas vadībā gatavo dārzeņu sautējumu!

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.